fbpx

Bloedblaasjes

Bloedblaasjes

Bloedblaasjes zijn kleine rode blaasjes. Ze kunnen overal op het lichaam voorkomen. Maar meestal komen ze voor op het decolleté, gezicht, rug en buik. Bloedblaasjes zijn onschuldig, maar veel mensen vinden dit cosmetisch storend. Ze vallen medisch gezien onder de goedaardige huidtumoren. Het zijn vaatgezwelletjes: ook wel Angioma Senilia genoemd. Ze zijn gelegen in de oppervlakkige lederhuid. Ze kunnen 1 tot 5 millimeter groot worden en zijn eenvoudig te verwijderen.

Oorzaak bloedblaasjes

De kleine speldeknop grootte blaasjes ontstaan vaak pas op latere leeftijd.  Er wordt gezegd dat het erfelijke is of in aanleg aanwezig maar daar is geen bewijs van.  Er is in ieder geval een verandering in het weefsel aanwezig welke maakt dat de huid op die plaats verdikt en de vaatjes opzwellen. Een onschuldig fenomeen. Zonlicht zou een minder positieve invloed op dit proces hebben.

Behandeling van bloedblaasjes

De huidtherapeut kan de bloedblaasjes voor u behandelen met coagulatie of met lasertherapie. De blaasjes zullen worden verhit door hetzij een naald of door het licht dat de laser afgeeft in het weefsel. Na de behandeling zien de blaasjes grijze/bruin van kleur en binnen en dag of 10 zullen de korstjes afschilferen.
Indien u al langer rondloopt met deze rode blaasjes en u wilt er heel graag vanaf, bel ons gerust voor een goed advies en adequate behandeling.
Bel voor meer informatie of een afspraak: 085 007 0708
Bel voor meer informatie of een afspraak: 
085 007 0708
POLAROID2NW_Bloedblaasjes

“De huid is een prachtig kleed, draag haar met stijl en verzorg haar met geduld.”

GMA_HUID_THESSA_TOT
Huid_Footer-5
Huid_Footer-5