Wat kan je je vereerd voelen! Dionne Linskens, eigenaar/directeur van Huidkliniek Amsterdam Zuid heeft mij gevraagd als gast blogger voor de nieuwe website van haar organisatie. Regelmatig gaat u mij dus tegenkomen met adviezen en informatie betreffende mijn vakgebied dat goed aansluit bij dat van Dionne Linskens.

Ik ben Patty Wakker, eigenaar van Slim & Fit Wakker. Ik ben voedingscoach en personal trainer. Slim staat voor afvallen op een prettige manier: niet minder maar beter eten en zeker volop genieten. Fit staat voor meer energie door sport coaching in combinatie met voedingsadvies. Wakker staat voor Persoonlijke begeleiding in styling en uiterlijke verzorging. Ik heb van mijn passie mijn werk gemaakt!

Veel mensen zijn op zoek naar hulp bij een gezonder leven en zien door alle informatie in de media en op internet door de bomen het bos niet meer of hebben geen tijd om alles te lezen. Sommige mensen willen “gewoon” afvallen en dan ben je bij mij aan het goede adres. Andere cliënten komen bij mij met allerlei vragen. Wat moet je eten om een mooie huid te krijgen en houden? Wat is slecht voor je huid en waarvan krijg je een mooiere gloed in je huid?

Voeding
Ik raad iedereen aan om in de eerste plaats “schoon” te eten. Dat wil zeggen dat je zelf verse groentes, vlees, kip, vis etc. haalt en kruiden gebruikt voor de smaak, zo weinig mogelijk zout en natuurlijk geen zakjes en potjes om de boel op te leuken. Gebruik goede vetten zoals koolzaadolie om in te bakken en koop olijfolie voor salades en koude bereiding. Het geheim van goede voedingstoffen voor je huid: avocado’s!

Drinken
Hydrateren, hydrateren, hydrateren is het sleutelwoord. Je moet water drinken, zo’n 2 liter per dag. Wijn en andere alcoholische drankjes, zijn niet goed voor je huid. Het droogt je huid uit. Je huid gaat eruit zien als een gedroogd stuk fruit, de kleur van je huid wordt vaal en als je vaak alcohol drinkt, krijg je ook sneller rimpels.

Voeding en huidproblemen
Ik begeleid ook cliënten die acné of andere vervelende huidproblemen hebben. De meeste mensen weten niet dat door verkeerde voeding huidproblemen kunt krijgen of dat deze kunnen verergeren. Men neigt al snel naar een uitdrogend middel om een puist te bestrijden of koopt een crème voor uitslag op de huid. Weet wat je smeert, laat je goed informeren door de huidtherapeut en weet wat je eet, vraag mij om advies. De huid is de spiegel van de ziel. De huid laat zien hoe je je voedt en hoe je je voelt. Wat je “erin stopt, komt er ook weer uit”. Het voornaamste probleem is vaak de suikerinname en het niet schoon genoeg eten. Ik zal deze onderwerpen aan de orde laten komen in mijn toekomstige blogs op de website van de Huidkliniek.

Wil jij een persoonlijk advies van Patty? Klik dan op deze link…….